Inicio
Laboratorio de Bioquímica
O Laboratorio de Bioquímica centra a súa actividade de I+D nos campos da enzimoloxía, a tecnoloxía enzimática e a biotecnoloxía dirixidas ao desenrolo de procesos e ingredientes con base e aplicación na industria, principalmente alimentaria. Para elo desenrola distintas liñas de investigación e proxectos de carácter nacional e internacional con distintos colaboradores da academia e a industria.
Actualidade
La Facultad de Ciencias de Ourense pone en valor el mejillón
Se trata de una conferencia organizada por la Facultad de Ciencias de la UVigo en Ourense para poner en valor el mejillón La Facultad de Ciencias acerca … Continuar
Alumnado de Ciencias achégase á importancia do sector do mexillón de Galicia
Na Facultade de Ciencias do campus de Ourense impártense as titulacións de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos, Ciencias Ambientais e Enxeñaría Agraria. Co obxectivo de … Continuar
A FECYT financia seis proxectos de divulgación científica e ciencia cidadá da UVigo
O programa de retención ofrécelles un contrato de tres anos prorrogables a outros dous
O proxecto Divulga-Aquis traballa con escolares a importancia cultural e científica das augas termais
Profundar na importancia cultural e científica dun recurso natural de vital importancia como é a auga, particularizado no caso das augas termais, desde un punto … Continuar
O proxecto Alehoop obterá proteínas dietéticas de residuos de macroalgas e leguminosas
Obter proteínas dietéticas de biomasa residual de macroalgas e leguminosas. Este é o obxectivo do proxecto europeo Alehoop, posto en marcha recentemente por 16 socios … Continuar
Unha tese analiza o interese biotecnolóxico de microorganismos de varias termas da provincia
Galicia é unha rexión rica en fontes xeotermais, algunhas delas con características moi interesantes no relativo á obtención potencial de microorganismos e encimas de interese … Continuar
O soro de leite sobrante da fabricación de queixo, fonte de ingredientes funcionais contra a hipertensión
Galicia é a principal rexión produtora de leite de España, cun 40% da produción total e arredor de dous millóns de toneladas anuais. Estes … Continuar
Conservantes baixo demanda grazas aos nanohidroxeles intelixentes
Cada día máis os alimentos comercialízanse envasados para protexelos e para illalos da contorna e conservar así durante máis tempo as súas características físicas, … Continuar
Unha xornada afonda nos últimos avances en tecnoloxía encimática
Achegarse a algúns dos últimos avances en tecnoloxía encimática e suscitar o debate e o contacto entre especialistas do eido público e privado deste … Continuar
As termas de Ourense, fonte de enzimas para a industria
As enzimas son catalizadores, proteínas que aceleran unha reacción química. Esta definición teórica significa que na práctica son compostos naturais de grande interese para … Continuar