Inicio
Laboratorio de Bioquímica
O Laboratorio de Bioquímica centra a súa actividade de I+D nos campos da enzimoloxía, a tecnoloxía enzimática e a biotecnoloxía dirixidas ao desenrolo de procesos e ingredientes con base e aplicación na industria, principalmente alimentaria. Para elo desenrola distintas liñas de investigación e proxectos de carácter nacional e internacional con distintos colaboradores da academia e a industria.
Actualidade
La Universidad de Vigo lidera un proyecto innovador para valorizar la leche de cabra de las Aldeas Modelo
Ourense, 8 de octubre de 2024 El grupo operativo formado por la Universidad de Vigo, Quesos Feijoo SL, Maik Paladino y CLUSAGA ha obtenido financiación … Continuar
Investigadores ourensanos intentan conseguir mantequilla prémium del suero de queso
Trabajan en colaboración con la quesería Queizuar, cuyas elaboraciones están amparadas por la denominación de origen Arzúa-Ulloa Buscar un producto de alto valor culinario partiendo … Continuar
Un proxecto de investigación busca valorizar o soro de queixo mediante a produción de manteiga prémium
O Laboratorio de Bioquímica da Facultade de Ciencias é o seu responsable O Laboratorio de Bioquímica da Facultade de Ciencias do campus de Ourense está … Continuar
A ciencia volve á rúa coa feira divulgativa eXXperimenta en Feminino, na que participa un ano máis o Laboratorio de Bioquímica
Está aberta á asistencia do alumnado non universitario e público en xeral O venres 10 de febreiro, a Praza do Bispo Cesáreo, situada no centro … Continuar
A Facultade de Ciencias de Ourense pon en valor o mexillón
Trátase dunhas xornadas organizadas pola Facultade de Ciencias da UVigo en Ourense para poñer en valor o mexillón A Facultade de Ciencias achega aos estudantes … Continuar
Alumnado de Ciencias achégase á importancia do sector do mexillón de Galicia
Na Facultade de Ciencias do campus de Ourense impártense as titulacións de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos, Ciencias Ambientais e Enxeñaría Agraria. Co obxectivo de … Continuar
A FECYT financia seis proxectos de divulgación científica e ciencia cidadá da UVigo
O programa de retención ofrécelles un contrato de tres anos prorrogables a outros dous
O proxecto Divulga-Aquis traballa con escolares a importancia cultural e científica das augas termais
Profundar na importancia cultural e científica dun recurso natural de vital importancia como é a auga, particularizado no caso das augas termais, desde un punto … Continuar
O proxecto Alehoop obterá proteínas dietéticas de residuos de macroalgas e leguminosas
Obter proteínas dietéticas de biomasa residual de macroalgas e leguminosas. Este é o obxectivo do proxecto europeo Alehoop, posto en marcha recentemente por 16 socios … Continuar
Unha tese analiza o interese biotecnolóxico de microorganismos de varias termas da provincia
Galicia é unha rexión rica en fontes xeotermais, algunhas delas con características moi interesantes no relativo á obtención potencial de microorganismos e encimas de interese … Continuar